Omgeving

Prachtige tochten door het Meandergebied

Nederland verrast je met prachtige parels. Megen hoort daar zeker bij. Het is een sfeervol vestingstadje aan de Maas met dijken en authentiek deels omheind door een stadsmuur.

 

In de omgeving zijn mooie wandelingen en fietstochten te maken langs de rivier, over de dijken of door de polders. Kies bijvoorbeeld voor het Maasmeander(struin)pad. Deze route langs een lint van 21 kerkdorpen, kronkelt zich door het Meandergebied van de Maas. Doorkruis zo een prachtig natuurgebied van Empel tot Grave.

 

 www.maasmeanders.nl

Inspiratie opdoen in de Tuinen van Appeltern

Slechts 3 kilometer hier vandaan kun je de Tuinen van Appeltern bezoeken. In Nederlands grootste park voor tuinideeën vind je 22 hectaren inspiratie voor je tuin. De Tuinen van Appeltern verandert elke dag en is dus altijd de moeite waard om langs te gaan. 

www.appeltern.nl

Oergebied De Maashorst op steenworp afstand

B&B Bosman is een prima vertrekpunt om de omgeving te verkennen. Iets verderop ligt het grootste aaneengesloten natuurgebied van onze provincie, het oergebied: De Maashorst. Dit is het groene hart van Brabant, waar de natuur het nog voor het zeggen heeft. Bossen, heide, stuifduinen en natuurbaden vormen de plek bij uitstek voor lange wandelingen en buitensporten. Ook leent het zich met diverse fiets,-wandel- en ruiterroutes prima voor een heerlijk dagje uit in de buitenlucht.

 

https://www.bezoekdemaashorst.nl/het-oergebied

 

 

Gegarandeerde waterpret, voor groot en klein

Tegenover Megen ligt recreatiegebied De Gouden Ham: 400 ha. groot, midden in het veelbezongen land van Maas en Waal. Je kunt er varen, zwemmen, fietsen, roeien, zeilen, surfen, wandelen en vissen. Dagelijks varen de veerpontjes om je de over de Maas te brengen.

 

www.riverside-outdoor.nl (activiteiten, verhuur van fietsen en boten)

www.uiterwaarde.nl/recreatie/recreatiegebieden/de-gouden-ham

 

 

Verkennen op een boerensolex

Niet ver bij ons vandaan kun je een solex huren. Prachtige tochten leiden je door de omgeving. En natuurlijk komt Megen ook aan de beurt! Een mooie rit op originele oldtimers. Geschikt voor groepen van 2 tot 75 personen.

 

 

 

 

 

 

  

www.boerensolex.nl

 

 

Wandelen in Brabant: van klooster naar abdij

Brabant is een nieuwe lange-afstand-wandelroute rijker! Ons Kloosterpad is een bijzondere tocht van 330 km langs 50 kloosters en abdijen in Brabant. Al wandelend maak je kennis met die plekken en de prachtige natuur daar omheen. Iedere tocht begint en eindigt bij een klooster. Tijdens etappe 3 loop je over prachtige struinpaden van Uden naar Megen.  Nieuwsgierig naar de routes? Klik hier. 

(foto: shutterstock)

 

Adres

Molenstraat 5

5366 BT Megen

+31 (0)412 462309

 

Routebeschrijving

Kamers

Delen

Contact